8 Tips voor jouw nieuwe voertuigbelettering

Je wagen laten bestickeren, carwrappen, een subtiele branding op personenwagens. De mogelijkheden van een voertuigbelettering zijn zeer divers. Één ding is zeker, als je dan toch over een wagenpark beschikt, kun je het maar beter personaliseren! Toch zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt voor je volgende belettering. Hieronder geven we je alvast wat tips mee!

Tip 1: Noteer de belangrijkste info

Elk voertuig heeft zijn specifieke vormen. Elk merk zijn types en varianten. Daarom start je best met een ruwe schetsing: wat komt er op de zijdes, voorzijde en achterzijde en hoe? Om welk merk, type en bouwjaar gaat het? Welke kleur heeft het voertuig, welke voorbeelden spreken mij het meeste aan? Wanneer kunnen we de wagen(s) even missen? 

Dit zijn in eerste instantie al de belangrijkste zaken die je best even voor jezelf verzamelt om een vlotte werking te verzekeren. Zoals bij veel zaken geldt ook voor een carwrap of voertuigbelettering: hoe beter de vraagstelling, hoe mooier het resultaat!

Tip 2: Bepaal je budget en uitvoering

Voertuigbeletteringen kunnen in alle vormen en maten, van klein tot groot. Het is perfect mogelijk om jouw huisstijl door te voeren. Mag het subtiel en stijlvol blijven, dan voldoet jouw logo op de zijdes en achterzijde. Spelen creativiteit en opmerkzaamheid een grotere rol in de huisstijl, dan zijn volledige of halve wraps de beste oplossing om dat verhaal verder te zetten in het straatbeeld!

De budgetten spelen natuurlijk ook hun rol bij de keuzes. Daarom is het altijd
handig om een indicatie te hebben. Voor subtiele beletteringen op
personenwagens (zijdes & achterzijde) heb je al een mooie uitvoering voor 100
à 150 euro per wagen. Ga je voor een halve of volledige carwrap, houd je best
rekening met een prijsbudget van + 2000 euro per wagen.

Een belangrijke opmerking hierbij is dat het aantal wagens een grote factor speelt in de totstandkoming van de totaalprijs!

Tip 3: Een extra accent maakt het verschil

Wil je jouw boodschap of logo nog net iets meer in de schijnwerpers plaatsen. 's Avonds valt het grootste effect van beletteringen en wraps meestal weg, om dat tegen te gaan, kan je de essentie van jouw boodschap een extra troef geven. 

Vraag dus zeker naar de mogelijkheden om jouw belettering of carwrap te accentueren met reflecterende folies en andere mogelijkheden.

Tip 4: Het voorontwerp, check het voor de zekerheid

Nadat je de nodige info en jouw wensen voor het design besproken hebt, volgt een ontwerptekening op het effectieve model. Die toont hoe het resultaat van de stickers of wrapping er in het echt zal uitzien. 

Dankzij de beeldendatabase is het mogelijk om de precieze lijnen van je voertuig te volgen, zo komt het design volledig tot zijn recht.

Tip 5: Houd rekening met de uitvoering

Het bestickeren, beletteren of wrappen gebeurt in eigen atelier of op jouw
bedrijfslocatie. Een belangrijke voorwaarde voor de plaatsing is dat plaatsers
in een droge, windvrije ruimte kunnen werken en er stroomvoorziening beschikbaar is.

Tip 6: Was je wagen vooraf

Vooraf de belettering, passeer je best even langs de carwash. Zo vermijden we dat de folies vroegtijdig loskomen, niet perfect gekleefd worden of onregelmatigheden bevatten.

Tip 7: Hogedrukreinigers mijd je best  

Nadat jouw wagen zijn nieuwe jas heeft aangetrokken, wacht je best een tijdje met het volgende carwashbezoek, een week volstaat!

Echter blijft het ook daarna nog belangrijk om hier voorzichtig mee op te gaan,
hogedruk reinigers en harde borstels kunnen de glans en bescherming van de
folie aantasten wanneer je die te vaak gebruikt.

Tip 8: Voor optimaal behoud van uitstraling, vervang je je belettering best na 4 jaar

Bij een correcte plaatsing onder de juiste omstandigheden en een goed
onderhoud kan een voertuigbelettering of wrap 3 tot 5 jaren meegaan. Laat je beletteringen langer dan die termijn kleven, bestaat de kans dat de verwijdering van de folie veel meer tijd in beslag neemt. Kortom, de kost voor het verwijderen van de huidige reclame zal een stuk hoger liggen.


Deel deze post