Alles wat je moet weten over posterpapier en affichage

Posterpapier of affichage, een eeuwenoud medium dat al van het prille gebruikt wordt om je boodschap over te brengen aan een ruim publiek. Om precies te zijn, een medium dat sinds de 15de eeuw de kracht heeft om boodschappen en kunstwerken tot leven te brengen.

Met een opvallende visual en​ uitgebreid aantal formaten bieden posters je een creatieve manier om informatie te delen en te adverteren. Of het nu wordt gebruikt voor het aankondigen van evenementen, het versieren van kamers of het tentoonstellen van kunst, posterpapier is een essentieel onderdeel geworden van onze visuele communicatiecultuur.​

Benieuwd hoe posterpapier een rol kan spelen in jouw volgende campagne? Hieronder vatten we de essentie voor jou samen.

Wanneer kies je welk papier?

Sommige mediums vragen een specifiek materiaal, anderen weer niet. Bij veel campagnes kan de productiekost een bepalende factor spelen. Daarom speel je best op zeker en kies je meteen voor het meest geschikte materiaal voor jouw campagne!

Blueback

Blueback papier is een budgetvriendelijke mediadrager die zijn basis vindt in de wereld van affiches en buitenreclame. Wat dit papier zo opmerkelijk maakt, is dat, ondanks zijn dikte van 115g/m², het waterresistent en ondoorzichtig is.


"Blueback" verwijst uiteraard naar de typische blauwe laag op de achterzijde, die werkt als een barrière tegen het doorschijnen van overplakte posters, waardoor afbeeldingen en tekst aan de voorzijde scherp en helder blijven, óók bij nat weer. 


Het is dus een ideaal papier voor posters, billboards en reclame-uitingen die bestand moeten zijn tegen de elementen.

Billboards 20m²Billboardcampagne Bouwinspiratie

Billboardcampagne Volvo Rutten

Whiteback 

Whiteback papier is een papier geschikt voor affiches tot 2m² dat bedrukt kan worden met levendige kleuren en afbeeldingen, terwijl de achterkant wit blijft. Ideaal voor abriposters, posters in verlichte reclametotems, indoor advertentieruimtes en andere promotionele materialen.

De heldere kleuren en scherpe graphics trekken de aandacht en maken de boodschap meer opvallend. Bovendien is whiteback papier van hoge kwaliteit, wat een professionele uitstraling geeft aan marketingmateriaal.

Door de veelzijdigheid (beschikbaar in 125, 150 en 250g/m²) en visuele impact is whiteback papier een populaire keuze voor reclame- en communicatiedoeleinden, zowel voor kleine lokale aankondigingen als grote nationale campagnes.

Whiteback is overigens ook recto/verso bedrukbaar. Daarmee is dit papier ook perfect voor gebruik in Point of sale communicatie en andere tijdelijke campagnes in jouw winkelpunten.

AbriposterAbriposter Hanos Maastricht

A2-postersA2-postercampagne Infrabel

Pretex

Een speciaal papier voor speciale toepassingen waar normaal papier gewoon niet robuust genoeg is. Bijvoorbeeld wanneer papier in contact komt met vocht voor langere periodes.

Het bevat pulp en synthetische vezels (polyamide en polyester) en is beschikbaar in een dikte van 150g/m². Dit papier biedt je ook de mogelijkheid om posters met een formaat tot 10m² uit één geheel te printen. 

Dergelijke posters gebruik je bij scrolling billboards, billboards die je meestal op populaire, drukke locaties tegen het lijf loopt. Ze zijn voorzien van een mechanisme om meerdere postercampagnes gelijktijdig te tonen.

Pretex 8m²

Digitaal grootformaat printen biedt flexibiliteit 

De flexibiliteit van digitaal posterprinten of grootformaat is werkelijk opmerkelijk. Het stelt jou en je ontwerpers in staat om snel en efficiënt hoogwaardige posters te produceren op een korte termijn. Je kan moeiteloos experimenteren met ontwerp, kleuren en formaten, zonder de kosten en beperkingen van traditioneel offset drukwerk. Bovendien kunnen last-minute aanpassingen en gepersonaliseerde posters met gemak worden geïntegreerd, waardoor je kunt inspelen op de laatste trends en de specifieke behoeften van je doelgroep. 


Het vermogen om op maat gemaakte posters te creëren, in zowel kleine als grote oplagen en meerdere beeldversies, maakt van digitaal posterprinten een onmisbaar instrument voor moderne marketingcampagnes en zakelijke promotie.

Posterpapier is dus niet zomaar een vel papier; het is een kanaal om je merk te laten schitteren en je boodschap te laten stralen. Laat posterpapier je helpen om de aandacht van je doelgroep te trekken en je marketingdoelen in combinatie met printmedia te verwezenlijken, een tastbare boodschap die blijft hangen in een wereld vol digitale prikkels. Tijd om de kracht van posterpapier te benutten en de concurrentie te overstijgen!

Deel deze post